Rekeningen

De Bitweter

Boekie op het web

Welkom

Aan de gang met Boekie

Nieuwe administratie maken

Administratie openen

Aanmelden

Potjes

Rekeningen

Geld onderweg

Licentie scherm

Hoofdscherm

Potjes scherm

Rekeningen scherm

Boeken

Reserveringen

Verdeling

Boekingen zoeken

Instellingenscherm

Wachtwoord wijzigen

Administratief jaar afsluiten

Backup

Foutscherm

 

Potjes

Rekeningen

Boekingen

 

 

 

 

Rekeningen kunnen bekeken worden in het rekeningen scherm.

Rekeningen zijn "dingen" waarin uw geld zich bevindt. Het kunnen giro- of bankrekeningen of Kas.

Er zijn drie soorten rekeningen:

  1. "Verborgen" rekeningen. Dit is een rekening die niet zichtbaar is in het rekeningen scherm (als het saldo op die rekening 0,00 is, anders is de rekening gewoon zichtbaar). Bij een rekening kan worden aangegeven dat het verborgen is door in het Nieuw/wijzigen rekeningscherm het vinkje "verborgen" aan te zetten.
  2. "Kruispost" rekening. Deze rekening is standaard aanwezig en verborgen in een nieuwe administratie. Dit is een rekening die gebruikt wordt voor overboekingen van het ene potje naar het andere. Bij een rekening kan worden aangegeven dat het een kruispost is door in het Nieuw/wijzigen rekeningscherm het vinkje "kruispost" aan te zetten. Er is maar één kruispost rekening. Het is niet zinvol om er meer dan één te hebben.
  3. "Gekoppelde" rekening. Als een rekening gekoppeld is, dan is het een "geld onderweg" rekening behorend bij een andere rekening. Zie hier voor het begrip geld onderweg.

 

De inhoud van de potjes geven dus weer waarvoor uw geld gebruikt gaat worden (of gebruikt is, als het om oude uitgaven gaat), de inhoud van de rekeningen geeft aan waar uw geld zich bevindt. De geld onderweg rekening(en) zijn daarvan een bijzonder voorbeeld.