Potjes

De Bitweter

Boekie op het web

Welkom

Aan de gang met Boekie

Nieuwe administratie maken

Administratie openen

Aanmelden

Potjes

Rekeningen

Geld onderweg

Licentie scherm

Hoofdscherm

Potjes scherm

Rekeningen scherm

Boeken

Reserveringen

Verdeling

Boekingen zoeken

Instellingenscherm

Wachtwoord wijzigen

Administratief jaar afsluiten

Backup

Foutscherm

 

Potjes

Rekeningen

Boekingen

 

 

Potjes kunnen bekeken worden in het potjes scherm.

Potjes zijn "dingen" waarin geld gespaard kan worden. Aan de kleur van het potje kunt u zien hoe hij ervoor staat, groen is positief, geel is 0 en rood betekent negatief. Rood betekent dus, er is meer uitgegeven uit dit potje dan er gespaard is op dit potje.

Er zijn verschillende soorten potjes:

  1. "Verborgen" potje. Een potje wat verborgen is is niet zichtbaar in het potjesscherm (als het saldo van het potje 0,00 is, anders is het gewoon zichtbaar). Bij een potje kan worden aangegeven dat het verborgen is door in het Nieuw/wijzigen potjesscherm het vinkje "verborgen" aan te zetten.
  2. "Kruisposten" potje. Dit potje is standaard aanwezig en verborgen in een nieuwe administratie. Dit potje wordt gebruikt om bedragen over te boeken van de ene rekening naar de andere. Bij een potje kan worden aangegeven dat het een kruispost is door in het Nieuw/wijzigen potjesscherm het vinkje "kruispost" aan te zetten. Er is maar één kruispost potje.
  3. "Inkomsten" potje. Een inkomsten potje wordt gebruikt om de maandelijkse inkomsten op te boeken. Dit potje wordt door het verdelingsscherm gebruikt om de inkomsten aan het eind van de maand te verdelen over de overige potjes. Bij een potje kan worden aangegeven dat het een inkomsten potje is door in het Nieuw/wijzigen potjesscherm het vinkje "inkomsten pot" aan te zetten.
  4. "Verschil potje". Dit potje wordt door het verdelingsscherm gebruikt om het verschil van de verdeling en het saldo op de inkomsten pot aan het eind van de maand op te boeken. Bij een potje kan worden aangegeven dat het een verschil potje is door in het Nieuw/wijzigen potjesscherm het vinkje "verschil pot" aan te zetten.
  5. Normale potjes. Bij deze potjes staan in het Nieuw/wijzigen potjesscherm alle vinkjes uit. Op deze potjes worden de toekomstige uitgaven gereserveerd (gespaard).